Ben Howard koncertuje!

Komentarze

Transkrypt

Ben Howard koncertuje!
Gigs.pl - Koncerty :: Festiwale :: Imprezy
Ben Howard koncertuje!
23.08.2015
Ben Howard to brytyjski piosenkarz i twórca tekstów.Wychowywany przez umuzykalnionych rodziców.
Dzięki nim, już jako dziecko zetknął się z muzyką artystów z lat sześćdziesiątych i siedemdziesiątych
(takich jak Joni Mitchell czy Bob Dylan).
Miało to na niego ogromny wpływ i zapoczątkowało jego miłość do muzyki.
Po ukończeniu King Edward IV Community College i Torquay Boys' Grammar School, a następnie
krótkim pobycie na uniwersytecie w Kornwalli, Howard postanowił skupić się na tworzeniu muzyki. Zaczął
budować reputację nie tylko w hrabstwie Devon, ale również w innych częściach Wielkiej Brytanii. W
końcu został poproszony o podpisanie kontraktu z Island Records.
W 2011 roku wydał album zatytułowany "Every Kingdom". Na płycie znalazły się single "Old Pine" i
"The Wolves"[2]. Płyta ukazała się 6 października 2011 roku.W 2012 roku odbył trasę koncertową,
promującą jego nowy album, po Ameryce i Wielkiej Brytanii. Współpracuje z Island Records i Communion
Records.
Dyskografia:
Games in the Dark EP (2008)
These Waters EP (2009)
Old Pine EP (2011)
Ben Howard Live EP (2011)
Every Kingdom (2011)
The Burgh Island EP (2012)
I Forget Where We Were (2014)
Tour:
Aug
Aug
Aug
Aug
Sep
21
Steinberggasse
23
Winterthurer Musikfestwochen
28
Domaine national de Saint-Cloud
Saint Cloud, France
29
Domaine national de Saint-Cloud
Saint Cloud, France
25
Boston City Hall Plaza
http://gigs.pl
Winterthur, Switzerland
Winterthur, Switzerland
Boston, MA
Kreator PDF
Utworzono 2 March, 2017, 15:45
Gigs.pl - Koncerty :: Festiwale :: Imprezy
Sep 26
Sep 28
Oct 02
Oct 07
Oct 09
West Potomac Park
Radio City Music Hall
Washington, DC
New York, NY
Red Rocks Amphitheatre
The Greek Theatre
Morrison, CO
Los Angeles, CA
Greek Theatre-U.C. Berkeley
Berkeley, CA
http://gigs.pl
Kreator PDF
Utworzono 2 March, 2017, 15:45

Podobne dokumenty